Ofte stillede spørgsmål om visum

Hvad er et visum?

Et visum er et dokument, der er udstedt af et fremmed land, og som giver dig tilladelse til at rejse ind i det pågældende land.  Det er dit ansvar at finde ud af, om din forestående rejse kræver visum eller ej.  Hvis du vil have vist visumkrav for en specifik destination, skal du gå til Visum-kviktjek.    

Hvad kræves der for at ansøge om visum?

De specifikke krav varierer, men de fleste lande kræver, at du indsender aktuelle fotografier, udfylder en ansøgningsformular og indsender dit pas. Dit pas er påkrævet, da visummet, hvis det udstedes, fastgøres på en tom side i passet. Andre dokumenter kan også være påkrævet, herunder f.eks. en detaljeret rejseplan, sundhedsoplysninger og invitationsbreve. Hyppige ændringer af visumkrav betyder, at undersøgelser vedr. internationale rejser kan være en forvirrende og tidskrævende proces. Comet afhjælper forvirringen for kunder ved at have en eksklusiv database, der indeholder de mest aktuelle visumkrav fra flere end 200 lande.

Hvordan indhenter Comet et visum for mig?

Comet indhenter visa ved at indsende en udfyldt visumansøgning og andre krævede dokumenter til ambassader eller konsulater på dine vegne. Derved fjernes behovet for, at du selv møder op på, kommunikerer med og korresponderer direkte med dit destinationslands ambassade eller konsulat.  Hvis du vil have vist visumkrav for en specifik destination, skal du gå til Visum-kviktjek

Skal mit pas bruges, for at jeg kan få visum?

Til de fleste lande bliver et visum stemplet eller fastgjort på en side i dit pas. Der er imidlertid enkelte undtagelser. Hvis du vil have vist visumkrav for en specifik destination, skal du gå til Visum-kviktjek.

Skal statsborgere fra andre lande end Danmark have visum?

Comet oplyser visumkrav for rejsende af mange nationaliteter. Uanset hvilken type pas du har, kan Comet give detaljerede visumoplysninger for de fleste destinationer.  Hvis du vil have vist visumkrav for en specifik nationalitet og et specifikt land, skal du gå til Visum og lave en søgning.

Hvor lang tid tager det Comet at behandle mit visum?

Tidsforbruget på behandling af et visum varierer afhængigt af destinationslandet.  Comet kan behandle visa til mange destinationer på bare én dag.  Gå til Visum, og vælg det land, du vil rejse til, for at finde behandlingstiden på et visum.

Kan Comet skaffe supplerende dokumenter, som jeg skal bruge til at ansøge om mit visum, f.eks. en invitation eller bekræftelse?

Visuminvitationer og -bekræftelser er dokumenter, der er godkendt af udenrigsministeriet i destinationslandet. Disse dokumenter giver dig autorisation til at besøge det pågældende land.  Comet kan i nogle tilfælde indhente visuminvitationer og -bekræftelser på dine vegne.  Gå til Invitationer og bekræftelser for at få mere at vide.

Kan jeg faxe paskopier og udfyldte ansøgninger til Comet for at få udstedt et visum?

Til de fleste lande skal der indsendes et originalt pas og en ansøgning med din underskrift, for at der kan ansøges om visum.  Der er imidlertid enkelte undtagelser. Gå til Visum for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Tæller fotoet i mit pas som ét pasfoto? Kan jeg indsende digitalt fremstillede pasfotos?

Fotografierne, der indsendes sammen med en ansøgning om visum, skal opfylde specifikke krav vedr. størrelse, baggrundsfarve og den type papir, som fotoet er fremstillet på.  Standardstørrelsen er et 45 mm højt x 35 mm bredt foto, som skal forestille dig selv og være taget inden for den seneste måned.  Vær opmærksom på, at ethvert forsøg på at bruge digitalfotos skal stemme overens med standardkravene for pasfotos (farve, ensfarvet baggrund), og at billederne skal være udført på papir af den rette fotokvalitet. 


Har Comet modtaget min dokumentation?

Du kan spore din ordres status ved at gå til Statustjek, hvor du kan få opdaterede oplysninger om din ordre.  Du kan spore din ordre ved at bruge enten Comet-ordrenummeret og den rejsendes efternavn eller den rejsendes fødselsdato og efternavn.  Hvis du er Comet-kontoadministrator, kan du logge på din konto og få vist alle de ordrer, du administrerer.    

Hvad er inkluderet i de gebyrer, jeg betaler til Comet for mit visum?

Gebyrerne for behandling af et visum inkluderer et konsulatgebyr og et Comet-gebyr.  Konsulatgebyret er et gebyr, der opkræves af det land, der udsteder visummet.   Disse afgifter skal betales til konsulatet, der udsteder visummet, uanset om visummet udstedes via Comet eller ej.  Vær venligst opmærksom på, at de forskellige myndigheder når som helst kan ændre konsulatgebyrerne uden forudgående varsel.  Prisen for at bruge Comet varierer afhængigt af de serviceydelser, du har bestilt, og hvor hurtigt din dokumentation skal behandles.  Gebyrerne, som Comet har fastlagt, giver dig den højest mulige kvalitet på behandlingen af visa.  Comet-servicegebyrer og konsulatgebyrer, som opkræves af landet, der udsteder visummet, fremgår tydeligt af Comet-ansøgningspakken.  Gå til Visum for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Hvilke former for betaling accepterer Comet?

Comet accepterer betaling med kreditkort, herunder bl.a. Visa, American Express, Mastercard med flere, og andre betalingsmidler, der afhænger af den indgåede købsaftale.

Skal jeg lade mig vaccinere forud for internationale rejser?

Visse lande kræver, at du fremlægger bevis for vaccination imod bestemte sygdomme, for at du kan ansøge om visum.   Alle vaccinationer, der måtte være påkrævet for at kunne få visum, fremgår tydeligt af Comet-ansøgningspakken.  Du får muligvis anbefalet supplerende vaccinationer.  Hvis du vil vide, om vaccinationer anbefales i forbindelse med din rejseplan, skal du kontakte din praktiserende læge eller læse mere på https://www.ssi.dk/

Hvor kan jeg finde de seneste rejseadvarsler?

De seneste oplysninger om rejseadvarsler, offentlige bekendtgørelser og konsulatinformationsark for verdens lande fås ved henvendelse til Udenrigsministeriet.

Visum-kviktjek

Indehavere af dansk pas: Find ud af, om din destination kræver visum.

Vis alle lande

Serviceambitioner

Comet's globale team af visumeksperter sætter en ære i at levere personlig opmærksomhed og professionel service på højeste niveau til for vores kunder og klienter. Comet sætter en ære i at forblive den hurtigste, letteste og sikreste måde at indhente rejsevisa på.

Premium Service

Lad vores team af eksperter gøre din visumansøgning hurtig og nem. Med alt fra en-til-en-konsultationer, rettidige påmindelser og trin-for-trin-assistance kan du være sikker på, at vores visumeksperter vil hjælpe dig med at få din ansøgning og dokumentation i orden første gang.

Få mere at vide